Share this page

Basketball som mål!

Basketballskader kan enten være kumulative eller akutte skader. Kumulative skader –eller overanstrengelsesskader – opstår over en periode, når muskler, led og bløddele bliver udsat for belastning og ikke får tid til at hele. Sådanne skader starter som let, plagsom ømhed eller smerte men kan udvikle sig til invaliderende skader, hvis de ikke behandles i tide. Akutte eller traumatiske skader opstår på grund af en pludselig kraftanstrengelse eller belastning og kan være ret dramatiske.

For at undgå basketballskader er det vigtigt at varme grundigt op inden spillet. Det anbefales også at bruge basketball-sko med god støtte og skridsikre såler. Sikkerhedsudstyr, såsom mund-, knæ- og albuebeskyttere og sikkerhedsbriller forebygger også skader. Sidst men ikke mindst skal du inden spillets start sikre dig, at banen er ren og fri for glatte eller snavsede områder.

Forstuvet håndled

En forstuvning af håndleddet opstår ofte i forbindelse med, at man falder på en udstrakt hånd, hvorved ledbåndene i håndleddet overstrækkes eller overrives. Brug af beskyttelsesudstyr, såsom håndledsbeskyttere, kan være med til at forebygge forstuvede håndled. Ved at være opmærksom på omgivelserne, kan man forebygge fald, som kan medføre forstuvning af håndleddet.

Forstuvet ankel

Forstuvning af anklen opstår, når ledbåndene omkring leddene i anklen overstrækkes eller overrives. Hvis anklen bliver skubbet ud i en usædvanlig stilling, kan det trække i ledbåndene og rive dem over. Det er blevet påvist, at det kan nedsætte risikoen for forstuvede ankler, hvis du laver en enkel balanceøvelse i fem minutter nogle gange om ugen. Du skal bare holde balancen i 5 minutter på hver fod 5 gange om ugen op til sæsonstart og to gange om ugen under sæsonen. Øvelsen kan gøres endnu mere effektiv med et vippe- eller balancebræt.

Gå til Smertetyper, hvis du ønsker yderligere information.

Anbefalet produkt

Anbefalet produktVoltaren gel®

Det mest solgte topikale non-steroide anti-inflammatoriske håndkøbsmiddel på verdensplan. Effektiv topikal formulering til behandling af smerte og inflammation.

Læs mere

Smerteguide

SmerteguideOpdag ”The joy of movement”

Prøv det nye og lette interaktive værktøj, der hjælper vej til øvelser, behandlinger og tips, der passer bedst til lige netop dig.

Læs mere

Smertetype oversigt

Smertetype oversigtHvilken smerte har du?

Lær mere om de forskellige typer af smerte, og om hvordan du kan forebygge og behandle smerte.

Læs mere

Copyright © 2016